Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tomáš

8. 5. 2011

                                     Tomáš

 

TOMÁŠ

 

TOMÁŠ MATONOHA
 
 
Comeback - Tomáš (Tomáš Matonoha)
zdroj: Nova.czComeback - Tomáš (Tomáš Matonoha)
 
 

Tomáš Pacovský (45), Kdysi v pop music mířil k metám nejvyšším, jeho fotografie visela nad postelí nejedné fanynky i fanouška, plnil diskotéky i kapsy svého manažera, pak ale propadla jeho druhá deska a šoubyznys ho zavrhl jako přísný otec svého zlobivého synka. Z bludiště zmařené kariéry ho vyvedla až dcera, která se mu narodila a o kterou se musel záhy starat sám s bratrem Ozzákem. Na šoubyznys zanevřel, upnul se na rodinu a na svůj obchod s deskami. Touží už jenom po klidu a sklence dobrého vína, ale jeho tužbám jaksi není dopřáno.

 

Tomáš Matonoha (*13. března).V roce 1994 se stal členem brněnského HaDivadla, kde hraje dodnes. Televizní diváci ho znají ze seriálů Ulice, Rodinná pouta, Strážce duší; objevil se i v televizní komedii Muž, kterého chtějí. Kromě toho, že byl obsazen do mnoha nezávislých i komerčně úspěšných snímků (Mistři, Divoké včely, Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště, Gympl, Bestiář…), se uplatňuje také jako moderátor. Role konferenciéra se zhostil během předávání výročních cen za televizní tvorbu Elsa či v klání o nejkrásnější ženu republiky Miss ČR.

 

Některé jeho televizní projekty jsou spojeny s nezávislou scénou, především alternativní zábavný pořad Komediograf. Ten vyšel z úspěšného divadelního představení, které Matonoha s kolegou Pavlem Liškou uvedli v HaDivadle a na dalších brněnských i pražských scénách. Zapojil se také do dalšího originálního hereckého projektu Na stojáka – komických vystoupení typu stand-up.


Výběr z filmografie: 
Prima sezóna (1994), Byl jednou jeden polda (1995), Byl jednou jeden polda II – Major Maisner opět zasahuje! (1997), Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba (2000), Uniforma (2001), Vyhnání z ráje (2001), Divoké včely (2001), Starý kocour (FAMU, krátký), Mistři (2004), Bazén (2005), Doblba! (2005), Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005), Všechno nejlepší! (2006), Gympl (2007), Bestiář (2007), Bobule (2008), Comeback (2008).

 

 

 

Tomáš Matonoha

matonoha.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář